Artikeln publicerades 11 oktober 2022

Slipp konflikter och bli hållbar genom förståelse: JHT intervjuar projektledare för ”Hållbar utveckling i Oviksfjällen” i nytt podavsnitt

Projektet ”Hållbar utveckling i Oviksfjällen” närmar sig sitt slut och Jämtland Härjedalen Turism, JHT, intervjuade projektledare Daniel Wolf Watz tillsammans med Nicklas Johansson, ordförande för Tossåsens sameby, i ett podavsnitt. Lyssna på avsnittet och hör vad de tycker om projektets arbetssätt.

Ett ökat intresse för natur och friluftsliv kan skapa nya möjligheter för utveckling inom besöksnäringen, men det kan också vara grund till konflikt. För att undvika en polarisering mellan besöksnäring och rennäring har Bergs kommun drivit ett samverkansprojekt med syftet att alla berörda ska få komma till tals för att en hållbar utveckling ska vara möjlig.

Bättre förståelse för varandra, tydligare information till besökaren och en modell för både utveckling och samverkan är delar av receptet som ska lösa problemen – innan de uppstår.

Med i avsnittet är Daniel Wolf-Watz som projektlett arbetet och Nicklas Johansson från Tåssåsens sameby som också deltagit i projektet, Jonas Herjeby från JHT, samt Håkan Lundqvist som leder samtalet.

Avsnittet hittar du här, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller där dina poddar finns!

Text och bild: jht.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du ta del av material från projektet?

Metoden håller på att färdigställas och publiceras här på berg.se under november 2022.