Inspirationsresa till Järvsö 2023

Under första året av projektet har Järvsö återkommande dykt upp som en spännande och dynamisk plats. Därför har vi valt att genom projektet arrangera en inspirationsresa.
Resan var planerad till den 19-20 augusti, men den kommer att genomföras vid ett senare tillfälle istället. Mer information kommer.

Fakta om inspirationsresan till Järvsö

VEM KAN FÖLJA MED?

Cirka 40 personer i Bergs kommun som är intresserade av lokal utveckling i sin bygd.
Man behöver ha fyllt 18 år för att kunna följa med.

SYFTE?

Vi åker på inspirationsresan för att nätverka med varandra och de vi besöker, inspireras av bra lokala initiativ och vara kunna delaktig i att planera framtida satsningar för i det lokala utvecklingsarbetet i Bergs kommun.

HUR?

Vi samåker på lördagsmorgon ner till Järvsö, med samling i Rätan för en avstämning. Sedan åker vi vidare på våra olika studiebesök. Lunch äter vi någonstans som inte är klart än.

Gemensamt boende i dubbelrum och gemensam middag på kvällen. Frukost, utcheckning och avfärd mot avslutande studiebesök.

Vi samlas på lämplig plats någonstans i Ljusdalsområdet för gemensam lunch och en kortare workshop om vad vi tar med oss hem och idéer om hur vi skulle kunna jobba vidare.

TIPSA OM BRA BESÖKSMÅL

Tanken är att vi under besöket kan dela upp oss och åka på olika besöksmål. Teman kan vara träning/hälsa, mat, bygdegårdsverksamhet, kultur och historia, vandringsleder, boendeanläggningar, ungdomsverksamheter osv.

Det som kommit in är Järvsö hembygdsgård, Camp Järvsö, Downhillparken för cykling, Cykla Järvsö Crosscountry, Järvsö gårdsbageri, Järvsö lanthandel, Gul och gulo – korvtillverkning, Creperiet med egna odlingar, Stenegård – en del av världsarvet, cykel och vandring och fiske i Ljusdal.

Har du tips på fler intressanta, spännande besöksmål, ange det i intresseanmälan nedan.

PROGRAMMET

Ett färdigt program kommer när nytt datum är bestämt.

VAD KOSTAR DET?

Deltagarna står för sin tid, lördagens middag, samt ev. inträden
Kostnader för fika, luncher, samt boende bekostas av projektet.
Bilersättning utgår med 25 kr/mil

INTRESSEANMÄLAN

Tycker du att det här verkar intressant, anmäl då ditt intresse av att följa med via formuläret här nedan.

Vi kommer prioritera att alla sju delområden ska vara representerade. Vi hoppas också att alla olika åldrar kommer vara med. Om det blir trångt om platser kommer vi utgå från dessa två prioriteringar, samt först till kvarn.

FRÅGOR?

Funderar du över något kontakta projektledaren Margaretha Lindbäck, margaretha.lindback@berg.se, mobil 076 133-14 77

Logotyp för Leader och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling