Artikeln publicerades 22 april 2024

Visionsmöte 20 mars 2024, Hackås föreningshus

Niklas Daoson och Magnus Lindgren från Östersunds kommun pratar på scen inför publik i Hackås föreningshus

Ett första möte för att att diskutera effekterna av företagsetableringarna och hur det kan påverka utvecklingen för Norra Berg. Tillsammans lyfte vi tankar och visioner om en hållbar utveckling för bygden.

Första mötet hölls den 20 mars i Hackås föreningshus. Syftet var att få ta del av information från Östersunds Kommun kring de stora etableringarna som är planerade i Östersund och i ett vidare perspektiv se vad kommuninvånarna ser för möjligheter och utmaningar för Norra delarna av Bergs Kommun med anledning av den inflyttning som kommer att ske i samband med att etableringarna genomförs.

Träffen på Föreningshuset i Hackås inleddes med en buffé varpå deltagarna tog plats i stora salongen. Johan Klevfors och Oskar Sergel hälsade välkomna från scenen och informerade om kvällens agenda. Därefter presenterade Niklas Daoson och Magnus Lindgren från Östersund de planerade etableringarna och de nya arbetstillfällen som följer med dessa (7 000 – 12 000 st). Efter avslutad presentation anslöt Therese Kärngard (Kommunalråd Bergs Kommun) och Anders Englund (Tillväxtchef Bergs Kommun) för en paneldebatt där kommunerna fick ställa frågor till varandra och där deltagarna kunde ställa frågor via Mentimeter.

Dokument från mötet: