Artikeln publicerades 23 januari 2023

Välkommen till nya berg.se!

Nu lanserar vi vår nya externa webb. Vi har samma adress som tidigare men nytt utseende och bättre funktioner.

Den sida vi har haft har tjänat oss troget i många år, men nu har den gått i pension. Lagstiftningen för vad myndigheters webbplatser ska leva upp till har förändrats, och det går inte längre att lappa och laga oss till det.

Det är framför allt det så kallade tillgänglighetsdirektivet vi inte kunnat leva upp till, det som exempelvis gör att talsyntes och andra hjälpmedel ska fungera på sidan. För oss är det viktigt att våra invånare kan ta del av information från kommunen, och med vår nya sida kan de göra det.

För att göra det enklare att hitta rätt information på sidan har vi även arbetat fram en ny struktur med en tydligare meny och populära länkar.

Vi har byggt upp och provkört den nya sidan parallellt med vår gamla sida, för att försöka förebygga så mycket strul som möjligt i samband med lanseringen. Men vi räknar också med att vi kan drabbas av några barnsjukdomar, och ber om överseende i början.

Skulle du stöta på någon sida eller funktion som inte fungerar som den ska skicka gärna in information om det på sidan Lämna synpunkter på berg.se.