Artikeln publicerades 4 mars 2023

 Gratis sportlovsaktiviteter för alla barn och unga i Bergs kommun

person i skidkläder, hjälm och googles som sparkar i snön. Text i bilden: Gratis sportlovsaktiviteter.

Att ha ett meningsfull och aktivt sportlov ska inte behöva kosta pengar. Därför erbjuder Bergs kommun gratis sportlovsaktiviteter för alla barn och unga under vecka 10.

Alla barn har rätt till en meningsfull och aktiv fritid och vi vill att alla barn ska kunna se fram emot ett händelserikt sportlov. Dock vet vi vet att alla familjer inte har möjlighet eller förutsättningar att kunna delta på aktiviteter under sportlovet - ofta av ekonomiska skäl.

Därför erbjuder Bergs kommun gratis aktiviteter för barn och unga i kommunen under sportlovet. Vi hoppas att det skapar förutsättningar för fler att få ladda batterierna och uppleva roliga saker tillsammans med andra på fritiden.

-Barn ska vara delaktiga i det som berör barn. Om en aktivitet kostar pengar och barnet inte har möjlighet att delta blir hen heller inte delaktig. Det vill vi undvika. En upplevelse i Bergs kommun ska vara så glädjefylld som möjligt och den lilla investering som vi gör är försumbar sett till möjligheten vi har i en positiv återvändare, säger Elin Pettersson, Enhetschef attraktion och livsmiljö i Bergs kommun.

Heimester för alla barn och unga – 30 gratis aktiviteter under sportlovet

Teaterföreställning om Emil i Lönneberga, kälkåkning i Persåsen, tjejkväll på badhuset eller ungdomsgård på Storsjöodjurscenter?

Varje dag under sportlovet erbjuds roliga aktiviteter runt om i kommunen och alla är gratis. Kika in på berg.se/sportlov för att hitta en aktivitet just för dig!