Artikeln publicerades 23 augusti 2023

Träffa Bergs kommun under Älghälga

barn som får ta emot ett kuvert och en flagga

Den 25-26 augusti 2023 anordnas höstmarknaden Älghälga i Svenstaviks centrum. Under marknaden håller Bergs kommun den årliga medborgarskapsceremonin och välkomnar alla besökare till Bergstältet.

I över 30 år har Älghälga samlat medborgare och besökare i Svenstaviks centrum för en marknad inför hösten och jaktstarten. Bland annat kan besökarna delta på VM i älgskångskastning, handla delikatesser, delta på aktiviteter och lyssna på musik framförd av stora och små stjärnor.

Bergs kommun har varit en återkommande utställare på marknaden och bjuder även i år in medborgare och besökare till bergstältet som är placerat invid det blivande trygghetsboendet. Bland annat kan man i tältet lyssna på sånger för Emil i Lönneberga, rösta på Guldstjärnan och lära känna några av kommunens verksamheter såsom Friluftslånet, biblioteken och kulturskolan.

Under fredagen hålls även kommunens årliga medborgarskapsceremoni där kommuninvånare som blivit svensk medborgare under åren 2022-2023 mottar ett minnesbevis samt en gåva från kommunen. Kommunstyrelsens ordförande Therese Kärngard kommer att hålla ett tal till kommunens nya medborgare fredag 25 augusti kl 14.00 på stora scenen.

Läs mer om älghälga på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.