Artikeln publicerades 15 januari 2024

Välkomna till invigning av Svenstaviks nya bibliotek

Den 19-21 januari 2024 invigs det nya biblioteket i centrum i Svenstavik. Bandklippningsceremonien börjar 15.00 den 19:e, och därefter blir det spännande aktiviteter hela helgen.

Svenstaviks nya bibliotek är en del av den nya kulturmötesplatsen "Kumminåkern" som ligger i bottenvåningen på det nya trygghetsboendet som byggts mitt i centrum i Svenstavik. Här finns också en samlingssal för möten och arrangemang samt en foajé där du kan köpa en kopp kaffe, sitta och läsa, träffas innan ett möte, se på konstutställningar osv.

Invigning med tal och bandklippning

Fredag 19 januari kl. 15.00
Plats: Torget utanför det nya biblioteket.

På talarlistan:
-Therese Kärngard, Kommunstyrelsens ordförande Bergs kommun
-Gunhild Åkerblom, kulturchef Bergs kommun
-Yvonne Westerlund, Riksbyggen
-Kurt Jonsson, Storsjöodjurscenter
-Jonas Andersson, ordf. Regionala utvecklingsnämnden, Region Jämtland Härjedalen
-Johan Hemmingsson, Biblioteksutveckling, Region Jämtland Härjedalen
-Ungdomar
-Barnfamiljer
-Flitiga besökare

Vi bjuder alla på varm dryck och bulle, och det finns möjlighet att köpa kolbulle och hamburgare från klockan 14.30.

Aktiviteter hela helgen

Invigningsceremonien följs av ett spännande program hela helgen 19-21 januari. Du kan läsa om de olika programpunkterna via sidan för evenemang: Evenemang - Berg Länk till annan webbplats.

Program för invigningen av Kumminåkern i Svenstaviks centrum