Vi söker semestervikarier

Ett rött hus med fjäll i bakgrunden

Bada i vattenfall, vandra bland mäktiga fjäll, fiska i några av landets bästa fiskevatten eller njut av tystnaden vid en av många fina sjöar? Vi söker efter dig som vill uppleva Bergs och Jämtlands fantastiska natur i sommar och samtidigt arbeta som vikarie inom vård och omsorg!

I Bergs kommun är du alltid nära naturen, och här finns både fjäll och sjöar precis bakom knuten. Nu erbjuder vi dig chansen att uppleva den fantastiska jämtländska naturen under sommaren 2023 och samtidigt arbeta som semestervikarie inom några av våra verksamheter.

Få 10 000 kr extra när du arbetar minst åtta veckor

Som semestervikarie erbjuder vi dig gratis fiskekort, friluftslån samt närhet till en mängd olika aktiviteter och naturupplevelser. Inom äldreomsorg, LSS samt hälso- och sjukvård får du dessutom 10 000 kr extra när du arbetar 75 % eller mer i minst åtta veckor under sommaren.

Arbetsbeskrivningar och kvalifikationskrav

För att arbeta som sommarvikarie ser vi gärna du har fullgjord gymnasieutbildning, men välkomnar även dig som studerar eller inte har fullständiga betyg från gymnasiet. Till vissa jobb behöver du dock ha gymnasial eller eftergymnasial utbildning, till exempel som sjuksköterska och rehabassistent. Klicka på respektive annons nedan för att se fullständiga arbetsbeskrivningar och kvalifikationskrav.

Semestervikarier inom äldreomsorg Länk till annan webbplats.
Semestervikarier till Hemtjänst Svenstavik och nattpatrull Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Semestervikarier sjuksköterska och distriktssköterska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Semestervikarier stödassistent inom LSS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Semestervikarier personlig assistans inom LSS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Friluftsliv i Bergs kommun

Är du sugen på äventyr?

DÅ ÄR DET HÖG TID att pricka av kommunens 13 naturreservat. Arådalen, Brötarna och Stubbarna är bara några av dem. Se hela listan här.

VANDRA TILL HELAGS som är Jämtland/Härjedalens högsta topp. Bo över på fjällstationen och se Helagsglaciären. Turen upp på Helags har utsetts till att vara världens tredje bästa topptur av National Geographics - ingen dålig titel!

BESÖK LUGNA ARÅDALEN ELLER MYSIGA GRÄFTÅVALLEN för dagsturer eller längre turer till fots.

CYKLA MED FINA VYER I ÅSARNA, KLÖVSJÖ eller närliggande Vemdalen. Trampa upp till Klövsjötoppen för en fantastisk utsikt över Klövsjö by eller utmana dig med tuffa leder bland Åsarnas fina skogslingor.

Go chasing waterfalls

OM DU ÄR SVAG FÖR VATTENFALL kan vi rekommendera Kvarnbäckfallet i Storsjö med sin makalösa utsikt, fallen i Gräftåvallen och det anonyma Linafallet i Sörtjärn.

ÄR DU MODIG? Då kan du bada i vattenfall som Fettjeåfallet, Fallmoran och Sångbäcksfallet i Klövsjö eller någon av de sju fallen i Ljungdalen.

OM DU ÄR RIKTIGT BADSUGEN finns det även nio kommunala badplatser att välja mellan i Bergs kommun. Är solen framme kanske det är läge att smida när järnet (och kroppen) är varm och checka av alla åtta samma dag? Hela listan finns på bergsliv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
TRÖTT PÅ SAND MELLAN TÅRNA? Då är utomhusbadet på Rätans camping något för dig. Häggsåssjön är ett givet bad för dig som ändå är en badkruka då det är långgrunt och snabbt värms upp, liksom badvattnet i Salsån.

Sugen på en biltur?

PACKA BILEN FULL med gott fika, för nu blir det åka av. Kör över Flatruet, Sveriges högst belägna landsväg, 975 meter över havet och speja ut över de mäktiga vidderna.
PÅ TAL OM UTSIKT så ska du inte missa utsikten från Åsarne gamla kyrka, som är en snabb avstickare från 45:an. Gör
också ett besök hos Galbergsgubben och utsiktsplatsen efter väg 315 mellan Rätan och Klövsjö.
HÄR FINNS BORD, bänkar och utsikt. Den fina rastplatsen Fuan som ligger mellan Storhallen och Skålan är väl värd ett fikastopp och ta även en svängom runt Hoverberget upp mot Toppstugan. När du ändå är ute och far är Kusbölehelvetet en spännande destination bara för sitt namns skull.

Grotta i grottor

GROTTOR FINNS DET gott om här. Hoverbergsgrottan är såklart ett givet besöksmål för den som vill göra ett besök i landets största klyftgrotta och grotta i spännande historia kring den.
SANNÄSGROTTAN ligger på motsatt sida av Kojbyn utanför norr om Rätan. Håll utkik efter skylten längs E45:an.

Extra ersättning som semestervikarie

För dig som mellan 5 juni – 27 augusti vikarierar på minst 75 % under åtta veckor eller mer, för någon av våra ordinarie anställda, ges ett engångsbelopp motsvarande 10 000 kr (före skatt). Därför kommer vi, så långt det är möjligt, erbjuda månadsanställning under minst åtta veckor och 75 % till alla semestervikarier.

Du behöver inte arbeta sammanhängande i åtta veckor, men arbetet måste ske någon gång inom perioden 5 juni - 27 augusti.

Vad händer om jag inte kommer upp minst i åtta veckors arbete?

Om du på grund av frånvaro inte kommer upp i minst åtta veckors arbete har du inte rätt till den extra ersättningen.

Gäller den extra ersättningen mig som timvikarie?

Ersättningen omfattar dig som vikarierar för någon av våra ordinarie anställda, men inte när du vikarierar för medarbetare som till exempel blir sjuk eller behöver vårda sjukt barn under enstaka dagar. Vi erbjuder som utgångspunkt månadsanställning på minst 75 % under sommarperioden.

När betalas engångsbeloppet ut?

Engångsbeloppet betalas ut i samband med oktober månads löneutbetalning.