Starta eget

Många personer startar eget företag i Bergs kommun varje år och det har resulterat i att det finns ca 1300 aktiva företag i kommunen. Dessutom finns det mer än 500 jord- och skogsfastigheter med verksamhet. De flesta är små företag och finns inom de flesta branscher som service, handel, turism, jord och skog.

När du planerar att starta ditt företag är det många kontakter som kan vara bra att ta. Via kommunens näringslivskontor kan du få tips och information om de olika kommunala tillstånd som kan vara aktuella för just din verksamhet. Vi kan även hjälpa till att identifiera möjliga stöd som du kan söka för din verksamhet.

Om du behöver stöd utöver det som ryms inom den kommunala verksamheten guidar vi dig gärna vidare till andra organisationer som kan ge dig vägledning och rådgivning inom specifika områden.

Kickstarta ditt företag med Starta-eget-träffar

Nyföretagarcentrum erbjuder starta-eget-träffar där du får grundläggande information om de viktigaste bitarna för att komma i gång med ditt företagande.

Nyföretagarcentrums webbplats - Starta-eget-träffar Länk till annan webbplats.

Företagslots

Ska du etablera eller utveckla en verksamhet? Behöver du få kontakt med olika funktioner inom kommunen? Då kan det vara aktuellt med ett lotsmöte.

Till företagslots

Nyföretagarcentrum Jämtland

Till Nyföretagarcentrum Jämtland kan du vända dig om du planerar att starta eget företag eller nyligen har gjort det. Här får du hjälp med att gå igenom din affärsidé, formulera en affärsplan, göra en första budget, hitta rätt kontakter och etablera företaget. Våra erfarna rådgivare erbjuder individuell, kostnadsfri och affärsmässig rådgivning.

nyforetagarcentrum.se Länk till annan webbplats.

Verksamt.se

När du har bestämt dig för att starta företag erbjuder verksamt.se hjälp med praktiska frågor kopplat till företagande, som att välja företagsform, företagsnamn och registrera ditt företag.

På verksamt.se finns information och e-tjänster från bland annat Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

verksamt.se Länk till annan webbplats.

Coompanion

Om du vill förverkliga en affärsidé tillsammans med andra är det möjligt att starta ett kooperativ. Via Coompanion kan du få kostnadsfri rådgivning där ni bland annat kan gå igenom affärsidé, val av bolagsform, möjligheter till finansiering, hur samarbetet ska organiseras, hur ni hittar andra företag att samverka med, samt kompetensutveckling och stöd när ni planerar att expandera.

coompanion.se Länk till annan webbplats.

PEAK Innovation

PEAK Innovation arbetar för hållbar tillväxt genom innovation och erbjuder rådgivning för både nystartade och etablerade företag. Om du har en tidig affärsidé kan du via PEAK Startup få stöd kring hur du utvecklar en innovationsidé till kommersiell framgång.

peakinnovation.se Länk till annan webbplats.

Almi Företagsutveckling och finansiering

Almi är en organisation som erbjuder företagslån, riskkapital och affärsutveckling för växande företag. Om du har en innovativ affärsidé du vill utveckla från grunden, eller om du vill förnya en existerande affärsidé kan Almi erbjuda stöd under hela processen. Dessutom kan Almi erbjuda både finansieringslösning och affärsutveckling under ditt företags utvecklingsresa.

almi.se Länk till annan webbplats.

Ung Företagsamhet

UF-företagande är en utbildning där du som gymnasieelev får starta och driva ett eget företag tillsammans med dina vänner under ett års tid. Att driva UF-företag ger dig möjlighet att göra verklighet av en idé, att göra något som du verkligen vill och som du tror på. Du kommer att lära dig om företagande, få ett kontaktnät och växa som människa. Ung Företagsamhet har bland annat verksamhet vid Fjällgymnasiet i Svenstavik.

ungforetagsamhet.se Länk till annan webbplats.