Trygghetspunkter

En trygghetspunkt är en mötesplats för invånare som behöver stöd vid en kris eller andra samhällsstörningar. Just nu arbetar vi med var trygghetspunkterna i Bergs kommun ska finnas placerade.

En trygghetspunkt kan sättas upp för att ge stöd till drabbade invånare vid större el- eller värmeavbrott, eller vid andra samhällsstörningar. På en trygghetspunkt kan du få information om störningen, ladda mobilen, värma dig och så vidare. Alla trygghetspunkter är inte alltid aktiva samtidigt, därför är det viktigt att du som bor eller vistas i kommunen vet vilka trygghetspunkter som finns i Bergs kommun.

Just nu arbetar vi med var trygghetspunkterna ska finnas placerade.

Den bästa trygghetspunkten för friska människor är ofta den egna bostaden, och du har ansvar för din egen hemberedskap. Förbered dig så att du kan klara dig själv en tid vid eventuella störningar. Vi kan då hantera störningen på snabbast möjliga sätt, och de som behöver hjälpen mest kan få den först. På så sätt hjälper du också andra att klara sig bättre.

Du läsa mer om hur du förebygger och kan lindra konsekvenserna av störningar och avbrott på Energimyndighetens sida för el-, gas eller fjärrvärmeavbrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.