Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
April 2023
Nyheter
Kurs i utomhusmatlagning i Hoverberg Bergs kommun - Tema ätliga växter, 29-30 maj
Lokala matupplevelser - en möjlighet att addera mervärde till dina evenemang? Välkommen till två inspirerande kursdagar i utomhusmatlagning med tema ätliga växter. Vi pratar om olika typer av rätter som passar att laga med växter, även olika metoder, redskap, hygien och vad som passar att förberedda hemma och vad som lämpar sig att fixa utomhus. Även bemötande och värdskap tas upp som ämne. 
Läs mer här: Kurs i utomhusmatlagning – tema ätliga växter | Länsstyrelsen Jämtland (lansstyrelsen.se)
Utfasning av lysrör startar i år
Nu kan det vara tid att byta till LED som kan halvera ert energibehov för just belysningen. T8-, T5- och kompaktlysrör börjar fasas ut från marknaden år 2023. Dessa lysrör är även miljöfarliga. Har ni några frågor kring lysrör och effektiv belysning? Välkommen att kontakta oss på den kommunala energi och klimatrådgivningen. Kontakt på energirad.se eller ring 063-147680
Läs mer här: Lysrör med kvicksilver fasas ut under 2023 (energimyndigheten.se)
Företagsstöd till investering som minskar elförbrukning
På Region Jämtland Härjedalen finns stöd till företag som investerar i åtgärder som leder till minskad energiförbrukning. Energiförbrukningen ska mätas före och efter investeringen. Information och kontaktpersoner för ”Stöd till energieffektivitetsåtgärder”. finns på regionjh.se/företagsstöd
Läs mer här: Företagsstöd - Region Jämtland Härjedalen (regionjh.se)
Save the date - 25 maj. Tillgänglighetsfiske för alla!
Det blir en träff i Hedeviken den 25 maj med inriktning ”Tillgänglighetsanpassning för alla”,  där Magnus Mattisson är med och har föreläsning + att vi åker även ut till någon fiskeplats i närheten och tittar hur man kan tillgänglighetsgöra fiskebryggor. Träffen blir kostnadsfri. Kl 18 -21.
Kan även passa för andra som är intresserade av/funderar på, att tillgänglighetsanpassa på sin verksamhet, t ex camping, B&B, osv.
Läs mer här: Inspirationsträff – tillgängligt fiske för fler | Länsstyrelsen Jämtland (lansstyrelsen.se)
Tema dag med finansiering och rådgivning med Jämtland Härjedalens Turism på Almi i Östersund
- 10 maj
Temadagen genomförs för dig som på något sätt vill utveckla eller förnya något i din verksamhet och vill veta vilka möjligheter som finns till stöd och rådgivning. Under dagen kommer det att hållas föreläsningar och finnas möjlighet att ställa frågor kopplade till hur man kan få finansiell hjälp eller rådgivning för att utveckla en idé, produkt eller tjänst i sin verksamhet. Har du en idé på gång? Ta chansen att ställa dina frågor!
Lokalen rymmer 15 personer, så det är först till kvarn som gäller. Anmäl dig med namn och företag till jonas.herjeby@jht.se, senast 4 maj. Det är kostnadsfritt att delta under dagen och vi bjuder på fika, så meddela eventuella allergier.
Timbanken - kostnadsfri konsult i 5 timmar
Anmäl dig på Timbanken.
För dig som företagare finns nu Timbanken igen och du kan boka 5 gratis konsulttimmar. Det finns 48 upphandlade konsulter inom olika områden att välja på. För att komma igång går du in på timbanken.se och anmäler dig. Timbanken är ett projekt för alla företag i Jämtlands län.
Kontakt i Bergs kommun är Lena Håkansson 
Läs mer här: Fri konsulthjälp och konsulttimmar - Timbanken
Boka plats på Lodge & Lya mässan den 3-4 november 
Nu är det dags för det 15:e året av mässan Lodge & Lya på Vemdalsskalet. Förra årets mässa lockade över 100 utställare och drygt 8400 besökare under de två dagarna.
Läs mer här: Lodge & Lya – Hus, hem & fritidsmässan i Vemdalen (lodgelya.se)
Information om företagsstöd
Ska ditt företag investera så kan det finnas möjlighet att söka finansiellt stöd från Region Jämtland Härjedalen. Under denna digitala träff får du grundläggande information om hur företags-stöden fungerar. Efter träffen går det bra att boka ett möte med handläggare för enskild dialog. 
Information 15 maj och 27 juni kl. 11.30-12.00
Läs mer här: Informationsträff om företagsstöd - Region Jämtland Härjedalen (regionjh.se)

Webinar - till företag inom mat, dryck och besöksnäring, 3 maj
Välkommen till ett webinar som riktar sig till dig företagare inom besöksnäring, mat och dryck där vi sätter fokus på Italien och vad vi svenska småföretagare kan lära oss och influeras av från italienska småföretagare inom dessa branscher. Kan vi tänka mer som en italienare?! 
Läs mer här: Tänk mer som en italienare?! - almi

Bli en del av Storsjön.com
2021 startade Marcus på Fjällbyrån Visit Storsjön som är en gemensam marknadsföringsplattform för att sätta Storsjön på kartan. Ni som företagare med koppling till Storsjön har möjlighet att engagera er och bli en del av Storsjön.com. 

Som företag betalar ni endast 1200:- ex moms för en egen sida på Storsjön.com, ni får på det sättet ytterligare en marknadsföringsplattform och har möjlighet att nå nya gäster. Men vad som kanske är ännu viktigare är att ni bidrar till att sätta Storsjön på kartan som resmål, tillsammans kan vi bygga kännedom och skapa reslust. Läs mer om Storsjön.com’s erbjudande här.  
 
Läs mer här: Om Storsjön.com - Visit Storsjön (storsjon.com)
Kalender
Save the date!
Älghelga - höstens stora marknad i Svenstavik, 25 - 26 augusti
Program och mer information kommer snart på: alghalga.se
Save the date!
Bergslivmässan i Svenstahallen - Det stora hälsoäventyret - 30 september
Med Bergslivsmässan vill vi väcka en nyfikenhet kring hälsa och inspirera dig att utveckla din egen hälsa – oavsett om det handlar om att stärka din kropp eller ditt välbefinnande. Välkommen på ditt nästa äventyr!
För mer info: Bergslivsmässan - Bergsliv
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare
Avregistrera dig från mer information