Avdelare
Nyhetsbrev Bergs kommun
Augusti 2023
Nyheter
Vandringsledernas framtid i Jämtland Härjedalen
- workshop 6 sep i Persåsen
Vandringslederna på privat mark i Jämtland Härjedalen har stor betydelse för folkhälsan, inflyttningen samt turismen. Naturvårdsverkets projekt gör det möjligt för oss att implementera det nationella ramverket samt att utveckla lokal och regional organisering kring lederna. Målgruppen för workshopen är beslutsfattare inom kommunen och ledamöter. Vi träffas på Wikners i Persåsen kl 14.00 -16.30. Vi bjuder på fika. Anmälan senast den 28 aug till: natasha.skott@are.se
Läs mer här: Workshop: Vandringsledernas framtid i Jämtland Härjedalen - Bergs kommun
Save the date - 6 oktober Företagarkväll
Den 6 oktober är det dags för årets företagarkväll som i år anordnas tillsammans med företagarföreningen i Åsarna och i Svenstavik. Här kommer det under kvällen bjudas på god mat, mingel, underhållning, föreläsare med mera. Vi återkommer med plats och tid efter sommaren. Varmt välkommen!
Stiftelsen Sigrid Strands fond
Nu är ansökan för att söka pengar från Stiftelsen Sigrid Strands fond för nyskapande kvinnor i Jämtlands län öppen! Varje år delar fonden ut ett stipendium, även i år höjt till 50 000 kr till en kvinna bosatt inom Jämtlands län som har utmärkt sig genom nytänkande tjänster och produkter. 

Sigrid Strands fond för nyskapande kvinnor i Jämtlands län startades av Sigrid Strand från Turas i Linsell, Härjedalen, år 2000 för att hjälpa fram och entusiasmera kvinnor som vill skapa nya värden och samtidigt knuffa på utvecklingen av länets företagsamhet. 

Är du den som skickar in en ansökan i år? Eller känner du någon som borde söka? Ansökningsomgången för 2023 är nu öppen fram till och med 22 augusti.
Läs mer här: Vi välkomnar din ansökan för 2023 – Sigrid Strands Stiftelse
Har du en idé som kan stärka livsmedelskedjan i länet?
Är du företagare på landsbygden inom livsmedel?
Och har idéer som kan stärka livsmedelskedjan i länet?
Eller har du redan ett företag inom livsmedelskedjan i länet men står och stampar och vill komma vidare?
Då kan du få professionell coachning kostnadsfritt för att kunna ta nästa steg.
Läs mer här: Goda affärer genom goda samarbeten - Torsta
Hälsoveckan 23-29 sep och Bergslivsmässan 30 sep
Rörelseglädje och välbefinnande är något som ger kraft i vardagen och skapar förutsättningar för ett sunt liv, men för många kan det vara svårt att hitta inspiration och motivation för att komma igång. 
Som en del av platsvarumärket Bergsliv bjuder därför Bergs kommun in till Hälsoveckan och Bergslivsmässan – det stora hälsoäventyret i september 2023 för att visa på omfattningen av allt hälsofrämjande som finns i kommunen.
Läs mer här: Bergslivsmässan - Bergsliv
Information till små- och medelstora producenter
gällande kommande dynamiska inköpssystem
Upphandlingskontoret i Jämtlandslän ska inom kort införa ett dynamiskt inköpssystem inom livsmedel med syfte att öka möjligheterna under säsong för små- och medelstora producenter att sälja sina produkter till kommunerna i länet utan att binda upp sig i långa avtal. Exempelvis kommer produkter inom kött, chark, ägg, frukt och grönt, sylt m.m. vara aktuellt för kommande
DIS.
Läs mer här: Dynamiskt inköpssystem (DIS) för leverantörer - Upphandlingskontoret
Kicka igång din verksamhet efter sommaren!
Behöver du inspiration att komma igång med din verksamhet? Vill du träffa andra företagare och få ett ordentligt lyft till hösten? 
Då har Almi det perfekta tillfället för dig!
Vi bjuder på en mingellunch där du får möjlighet att öka ditt kontaktnät samt lära känna andra drivna entreprenörer och utbyta erfarenheter. Vi på Almi bidrar med tips och metoder på vägen. 
 Vem vet vilka spännande möjligheter som väntar runt hörnet? 

Välkommen att anmäla dig!
Läs mer här: Kalendarium - almi
Timbanken - kostnadsfri konsult i 5 timmar
Anmäl dig på Timbanken.
För dig som företagare finns nu Timbanken igen och du kan boka 5 gratis konsulttimmar. Det finns 48 upphandlade konsulter inom olika områden att välja på. För att komma igång går du in på timbanken.se och anmäler dig. Timbanken är ett projekt för alla företag i Jämtlands län.
Kontakt i Bergs kommun är Lena Håkansson 
Läs mer här: Fri konsulthjälp och konsulttimmar - Timbanken
Kalender
Älghelga - höstens stora marknad i Svenstavik, 25 - 26 augusti
 Program och mer information kommer snart på: alghalga.se
Ikon Ikon
Granskog
Granskog
Avdelare
Avregistrera dig från mer information