Nycklar och lås

När det är dags för dig att flytta in eller flytta ut hämtar och lämnar du dina nycklar hos vår kundtjänst.

Hämta ut dina nycklar vid inflytt

När du flyttar in får du som hyresgäst kvittera ut nycklar till ditt boende och till gemensamma utrymmen mot uppvisande av id-handling.

Du är välkommen att hämta ut dina nycklar efter klockan 12.00 första vardagen då ditt hyresavtal börjar gälla. Kontakta vår kundtjänst för att boka en tid.

Ta med dig din legitimation när du kommer för att hämta nycklarna till din nya bostad.

Om du inte kan hämta dina nycklar själv

Om du av någon anledning inte kan hämta ut dina egna nycklar kan du fylla i en fullmakt och låta en annan person kvittera ut nycklarna till dig. Personen som hämtar ut nyckeln behöver även kunna visa upp en kopia på id-handling från personen som står på hyresavtalet. Fullmakten finns på sidan Blanketter.

Blanketter

Lämna tillbaka nycklar vid utflytt

När du flyttar ut behöver du som hyresgäst återlämna samtliga nycklar som du har kvitterat ut. Du ska lämna dina nycklar till oss senast klockan 12.00 den första vardagen efter att ditt hyreskontrakt löpt ut.

Samtliga nycklar till lägenheten ska återlämnas, även eventuella extranycklar och nycklar till förråd och tvättstuga.

Om du har tappat bort nycklar, eller inte lämnar in dem i tid, kommer du bli skyldig att betala oss vad det kostar att byta lås.

Var rädd om dina nycklar

Du får tre nycklar till lägenheten. Dina nycklar är värdeföremål och du är själv ansvarig för att hålla ordning på dem. Om du vill beställa fler nycklar eller har tappat bort en nyckel får du själv stå för kostnaden.

Borttappad nyckel

Kontakta alltid hyresvärd vid borttappad nyckel. Om du tappar bort en iloq nyckel ska du genast se till att få den spärrad. Kontakta kundtjänst för mer information.

En borttappad nyckel medför en extrakostnad för dig som hyresgäst och kan innebära ett cylinderbyte.

Om du låser dig ute

Om du låst dig ute kontaktar du kundtjänst eller vårt journummer.

Innan upplåsningen behöver du legitimera dig.

Du kommer att faktureras för kostnaden av upplåsningen. Kostnaden för upplåsning är 625 kr dagtid och 1500 kr kvällar och helger.