Lediga tomter i Gräftåvallen

Där vägen tar slut vid foten av Oviksfjällen ligger Gräftåvallen. En liten och familjär turistort endast en timme från Östersund. Här har du fina skidspår och vandringsleder inom området och fjället är bara tio minuter bort.

Gräftåvallen ligger vid foten av Östfjället, precis vid trädgränsen och med fin utsikt över Storsjöbygden. Området är uppdelat i flera mindre stugområden med låg bebyggelse som smyger in bland träden. I söder gränsar området till Marntallsåsens naturreservat med flera välbevarade fäbodar. Ingen av dem är i drift idag men flera av dem bjuder på fina besöksmål. Här bedrivs också renskötsel och renbetet bidrar till bevarandet av fjällandskapets höga natur- och kulturvärden.

Gräftåvallen ingår i Destination Bydalsfjällen och här finns skidbackar och ca 45 km pistade spår. Sommartid hittar du flera fina vandrings- och cykelleder i området. I området finns även en restaurang och mindre butik. Trettio minuter bort finns Myrviken med sitt serviceutbud - hälsocentral, aktivitetshall och livsmedelsbutiker med mera.

Om tomterna

Samtliga våra lediga tomter har vatten, avlopp och el framdraget till tomtgräns.

Det finns två el-leverantörer som verkar i Bergs kommun. BTEA och Jämtkraft, där den senare finns i Hackås och Myrviken/Oviken området medan BTEA finns i övriga delar.

För kostnader gällande VA-anslutning, vänd dig till kommunens VA- och renhållningsbolag, Vatten och Miljöresurs. Läs mer på Vatten och Miljöresurs webbplats Länk till annan webbplats.

Lediga tomter

Storgräftån 1:72

Karta över Storgräftån

Tomtstorlek: 1536 kvm
Pris: 384 000 kr

Nu finns denna tomt tillgänglig i det vackra Gräftåområdet med Oviksfjällen som närmaste granne. Skidåkning, fiske och vandring finns inpå knuten. Även om många väljer denna plats för sitt fritidsboende så varför inte utnyttja detta fantastiska läge året om med möjlighet att uppleva fjällets alla skiftningar under året - på lunchen eller efter jobbet.

OBS! VA-lösning saknas.