Upphandling och inköp

Kommunerna Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Östersund samverkar via ett gemensamt upphandlingskontor i en gemensam upphandlingsnämnd.

Bergs kommuns ordinarie ledamot i nämnden är Lena Olsson (C).

Kommungemensamma upphandlingar

Upphandlingskontoret, som finns i Östersund, upphandlar ramavtal för varor och tjänster som de samverkande kommunerna har behov av. Upphandlingskontoret gör även upphandlingar på uppdrag. Det kan vara varor och tjänster som är specifika för någon förvaltning inom någon av kommunerna.

Nya upphandlingar

Upphandlingskontorets annonser av nya upphandlingar Länk till annan webbplats.

Leverantör av små livsmedelsinköp

Vill du leverera mindre mängder livsmedel till oss? Anslut dig till DIS - ett dynamiskt inköpssystem för mindre inköp av livsmedel.

DIS - dynamiskt inköpssystem

Vi vill öka möjligheterna för små och medelstora leverantörer att göra affärer med oss och övriga kommuner i Jämtlands län. Alla leverantörer kan ansöka om att kvalificera sig som leverantör, och alla leverantörer som uppfyller kraven kommer att bli godkända för att ta emot kommande förfrågningar i systemet.

Följande kategorier av livsmedel omfattas:

  • Kött
  • Chark
  • Fisk
  • Frukt och grönt
  • Ägg
  • Sylt
  • Honung

Utbildningar för leverantörer och producenter om bland annat hur man ansluter sig till systemet och hur man lämnar anbud på förfrågningar kommer att anordnas löpande av Upphandlingskontoret i Jämtlands län.

Upphandlingskontoret i Jämtlands län har i samverkan med kommunerna i Jämtland, Jamtli, Härjegårdar, Jämtlands Gymnasieförbund, Jämtlands räddningstjänstförbund, Vatten och Miljöresurs Mitt AB och Bergs hyreshus AB tagit fram det dynamiska inköpssystemet.

Om dynamiskt inköpssystem på Upphandlingskontoret i Jämtlands län Länk till annan webbplats.