Lediga tomter i Oviken

Mitt emellan stad, sjö och fjäll hittar du Oviken. Bygden består av hela 50 byar, alla med sin egen charm. Vilken by som passar dig och din familj bäst vet du först när du besöker den. Här finns närhet till både skola, hälsocentral, äldreboende, aktivitetshall och livsmedelsbutiker. I bygden finns även bensinmack, biltvätt och flera butiker. Om du väljer att arbeta på annan ort finns både Östersund och Svenstavik inom bekvämt pendlingsavstånd.

Oviken har starka rötter i både kulturen och naturen. Oviksbygden har ett mycket aktivt kulturliv. Här skapas nya alster och aktiviteter varje dag. Bygden är populär bland barnfamiljer och barnen går i förskola till årskurs nio på Myrvikens skola.

Här tycker många om att röra på sig och det märks på utbudet av aktiviteter. Det är nära till både skid- och vandringsspår delvis i form av elljusspår, men även skoterleder, dansbana och fotbollsplan. I allaktivitetshallen kan du bowla, simma, träna på gym och utföra andra sporter. Det finns en idrottsarena som är en multiarena med konstgräs, skateboardramp och Myrviken pumptrack. I bygden finns även en travbana, båthamn och inomhushall för hundträning.

I Persåsen ligger Persåsbacken som erbjuder alpin skidåkning, längdåkning samt kälkåkning och nu utvecklas till en året-runt arena som tillgänglighetsanpassas både sommar och vinter. Från Myrviken/Oviken är det ca 30-40 min med bil till Gräftåvallen, Bydalen eller Östersund. Längdmetropolen Åsarna ligger ca 40 minuter bort, medan du når Åre och Klövsjö/Vemdalen inom 80 min med bil.

Om tomterna

Samtliga våra lediga tomter har vatten, avlopp och el framdraget till tomtgräns.

Det finns två el-leverantörer som verkar i Bergs kommun. BTEA och Jämtkraft, där den senare finns i Hackås och Myrviken/Oviken området medan BTEA finns i övriga delar.

För kostnader gällande VA-anslutning, vänd dig till kommunens VA- och renhållningsbolag, Vatten och Miljöresurs. Läs mer på Vatten och Miljöresurs webbplats Länk till annan webbplats.

Lediga tomter

Bugården 1:16

Karta över Bugården, Oviken

Tomtstorlek: 5460 kvm
Pris: 595 000 kr, el- och VA-anslutningar ingår i priset.

Med högt läge och vacker utsikt över Oviksfjällen och Storsjöbygden ligger denna stora tomt med mindre än 4 kilometer till både service, handel, motionsspår och båthamn. Därtill finns fjällen en halvtimme bort och Storsjön i grannskapet så möjligheterna till en aktiv fritid är rikliga. De generösa ytorna möjliggör verkligen odling och trädgårdsaktiviteter utöver det vanliga för den som så önskar och den lilla stugan som idag står på tomten kan bli en trivsam gäststuga eller hobbyutrymme.

I Myrviken, dit det är 3,5 km, finns förskola och skola till och med årskurs 9 förutom redan nämnda service och handel. På dryga halvtimmen når du även Östersund med ett stort utbud av handel, service och kommunikationer ut från regionen.

Bugården 1:74

Karta över Bugården, Oviken

Tomtstorlek: 1770 kvm
Pris: 357 000 kr, el- och VA-anslutningar ingår i priset.

Med travbana och häststall i närområdet ligger denna tomt mindre än 2 kilometer från både service, handel, motionsspår och båthamn. Därtill finns fjällen en halvtimme bort och Storsjön i grannskapet så möjligheterna till en aktiv fritid är rikliga.

I Myrviken, dit det är 1,5 km, finns förskola och skola till och med årskurs 9 förutom redan nämnda service och handel. På dryga halvtimmen når du även Östersund med ett stort utbud av handel, service och kommunikationer ut från regionen.

Ovikens prästbod 1:30

Karta över Ovikens prästbord, Oviken

Tomtstorlek: 1074 kvm
Pris: 264 000 kr, el- och VA-anslutningar ingår i priset.

Med högt läge ligger denna tomt med mindre än 4 kilometer till både service, handel, motionsspår och båthamn. Därtill finns fjällen en halvtimme bort och Storsjön i grannskapet så möjligheterna till en aktiv fritid är rikliga.

I Myrviken, dit det är 3,5 km, finns förskola och skola till och med årskurs 9 förutom redan nämnda service och handel. På dryga halvtimmen når du även Östersund med ett stort utbud av handel, service och kommunikationer ut från regionen.