Jobba långsäsong hos oss!

Tre glada personer står och pratar med varandra. De har arbetskläder med Bergs kommuns logga på.

Arbeta som vikarie inom förskola, vård och omsorg hos oss med start redan nu! Upplev den snöiga julen och vintern, den femte årstiden, den intensiva våren, sommarens mäktiga fjäll och fiskevatten. Stanna kvar under den kanske vackraste fjällårstiden av alla - hösten. Vi längtar efter dig, kom så fort du kan!

Välkommen till oss i Berg, en framåt kommun som rekommenderas av alla! Vi är ca 1 200 anställda som tillsammans verkar för att ge så bra stöd och service som möjligt till våra medborgare.

Letar vi efter varandra?

Vi vill ha ännu fler medarbetare som vill hjälpa oss att fortsätta utveckla våra verksamheter. Är du sugen på att bidra till vår verksamhet inom förskola, vård och omsorg under en långsäsong hos oss? Berätta för oss så berättar vi mer om hur vi vill fortsätta vara en framåt kommun!

Några av våra förmåner

Vi erbjuder dig flera förmåner både som tillsvidareanställd och långsäsongare, samtidigt som du alltid har alla fjäll och sjöar precis runt knuten när du är ledig. Det är en gratis förmån som vi vill att flera ska få uppleva.

Kontakta HR i Bergs kommun via formuläret längst ner på sidan om förmåner för att veta mer om vilka förmåner som är kopplade till just din kommande anställning.

Lediga jobb

Leta reda på ditt Lediga jobb i Bergs kommun och skicka in din ansökan till ditt långsäsongsjobb redan idag!

Hittar du inte det du vill jobba med? Kontakta HR i Bergs kommun via formuläret längst ner på sidan om förmåner och berätta vad du vill arbeta med hos oss!

Det pågår ett liv här!

Vinter eller sommar, det finns allt massor att upptäcka och göra i Bergs kommun. Lite längre ner på den här sidan hittar du förslag på sommaraktiviteter, på bergsliv.se Länk till annan webbplats. hittar du upplevelser för hela året. Välkommen till livet så som det borde levas.

Friluftsliv i Bergs kommun

Är du sugen på äventyr?

PRICKA AV
kommunens 13 naturreservat, där Arådalen, Brötarna och Stubbarna bara några av dem. Naturreservat i Bergs kommun.

VANDRA TILL HELAGS
som är Jämtland/Härjedalens högsta topp. Bo över på fjällstationen och se Helagsglaciären. Turen upp på Helags har utsetts till världens tredje bästa topptur av National Geographics - ingen dålig titel!

GÖR DAGSTURER
eller längre turer till fots i lugna Arådalen eller mysiga Gräftåvallen.

CYKLA MED FINA VYER
i Åsarna, Klövsjö eller närliggande Vemdalen. Trampa upp till Klövsjötoppen för en fantastisk utsikt över Klövsjö by, eller utmana dig med tuffa leder bland Åsarnas fina skogslingor.

Go chasing waterfalls

ÄR DU SVAG FÖR VATTENFALL
rekommenderar vi Kvarnbäckfallet i Storsjö med sin makalösa utsikt, fallen i Gräftåvallen och det anonyma Linafallet i Sörtjärn.

ÄR DU MODIG?
Testa att bada i vattenfall som Fettjeåfallet, Fallmoran och Sångbäcksfallet i Klövsjö eller någon av de sju fallen i Ljungdalen.

ÄR DU RIKTIGT BADSUGEN
finns det även nio kommunala badplatser att välja mellan i Bergs kommun. Är solen framme kanske det är läge att smida när järnet (och kroppen) är varm och checka av alla åtta samma dag? Bada i Berg Länk till annan webbplats. helt enkelt!

TRÖTT PÅ SAND MELLAN TÅRNA?
Då är utomhusbadet på Rätans camping något för dig. Häggsåssjön är ett givet bad för dig som ändå är en badkruka då det är långgrunt och snabbt värms upp, liksom badvattnet i Salsån.

 

Sugen på en biltur?

PACKA BILEN FULL
med gott fika, för nu blir det åka av. Kör över Flatruet, Sveriges högst belägna landsväg, 975 meter över havet och speja ut över de mäktiga vidderna.

PÅ TAL OM UTSIKT
så ska du inte missa utsikten från Åsarne gamla kyrka, som är en snabb avstickare från 45:an. Gör också ett besök hos Galbergsgubben och utsiktsplatsen efter väg 315 mellan Rätan och Klövsjö.

DEN FINA RASTPLATSEN
Fuan har utsikt, bänkar och bord. Fuan ligger mellan Storhallen och Skålan är väl värd ett fikastopp! Passa även på att en svängom runt Hoverberget upp mot Toppstugan. När du ändå är ute och far är Kusbölehelvetet en spännande destination bara för sitt namns skull.

Grotta i grottor

GROTTOR FINNS DET
gott om här. Hoverbergsgrottan är såklart ett givet besöksmål för den som vill göra ett besök i landets största klyftgrotta och grotta i spännande historia kring den.

Sannäsgrottan ligger på motsatt sida av Kojbyn utanför norr om Rätan. Håll utkik efter skylten längs E45:an.