- Startsida
- Omsorg och stöd
- Frivilliga uppdrag
Frivilliga uppdrag
-
Anhörigbehörighet
En familjemedlem som har tappat förmågan att ta hand om sina ekonomiska angelägenheter på grund av varaktig sjukdom kan behöva hjälp med att hantera sitt dagliga liv. Det är vanligt att det är en anhörig som hjälper till, men det kan också vara någon utanför familjen som hjälper personen.
-
Extravuxen
Extravuxen – en viktig vuxen!
-
Familjehem
Familjehem kallades tidigare fosterhem och innebär att barn eller ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hos sin biologiska familj kan placeras i ett annat hem. Placering i familjehem kan vara för kortare eller längre tid
-
God man, förvaltare och förmyndare
Personer som har svårt att själva tillvarata sina rättigheter och intressen kan behöva hjälp av andra, exempelvis genom godmanskap eller förvaltarskap.
-
Kontaktfamilj
Att vara kontaktfamilj innebär att du regelbundet tar emot ett barn eller ungdom i ditt hem. Det kan handla om en eller två helger i månaden, eller vid behov längre perioder – till exempel under en sommarvecka. Målet är att erbjuda en trygg och stabil miljö där barnet får del av vanligt familjeliv.
-
Kontaktperson
En kontaktperson är en vuxen person som ägnar några timmar per vecka av sin fritid till att umgås med en ung eller vuxen person som har behov av att vidga sitt sociala nätverk. Det kan röra sig om att vara ett stöd i skolarbetet, att hitta en bra fritidssysselsättning eller något annat som den unge/vuxna personen behöver stöd i.
-
Särskilt förordnad vårdnadshavare
När ensamkommande barn/unga beviljas uppehållstillstånd i Sverige ska en särskilt förordnad vårdnadshavare utses om föräldrarna är avlidna eller varaktigt förhindrade att utöva vårdnaden.
Populära sidor
- Lov, läsårstider och planeringsdagar
- Kontakta miljö- och byggavdelningen
- Kontakta Bergs kommun
- Personalingång
- Fjällgymnasiet
- Lediga jobb