Mat inom äldreomsorg till äldre

I Bergs kommun sätter vi gästen i fokus, och ett av våra mål är att laga maten där gästerna finns. Våra tolv tillagningskök gör sitt bästa för att gammal som ung ska få mat tillagad med kärlek att avnjutas i en trevlig miljö.

Utgångsläget i vår matlagning är att möjligaste mån köpa råa livsmedel, laga från grunden och att välja bort halvfabrikat. Komponerandet av våra matsedlar pågår ständigt för att hitta härliga råvaror till våra kockar. Vi som alla andra behöver också inspiration för att bli bättre. Vem vet, kanske du har lite kritik eller en jättebra idé för att vi ska ge dig eller någon av våra andra gäster roligare och godare mat.

Få färdiglagad mat hem

Du som har svårt att laga din mat själv kan ansöka om att få färdiglagad mat hem. Maten levereras vanligen kyld. Du kan välja mellan två olika rätter varje dag. Om du behöver stöd med att värma maten kan du ansöka om den insatsen hos biståndshandläggaren samtidigt som du ansöker om matdistribution. Läs mer om ansökan och ansök på sidan Ansök om stöd och omsorg.

Mat på boendena

På samtliga av våra boenden lagas maten från grunden och halvfabrikat används ibland. Matsedlarna är näringsberäknade för att den enskilde ska få den näring den behöver. Behövs anpassad kost finns det att tillgå.