Boende för äldre

Här hittar du information om alla särskilda boenden som finns i Bergs kommun.

Särskilt boende är en boendeform för äldre personer som har ett omfattande behov av vård och omsorg dygnet runt, och inte längre kan bo kvar i sitt eget hem. Biståndsbeslut för särskilt boende beviljas av kommunens biståndshandläggare. Behoven av insatser prövas individuellt och hänsyn tas till den enskildes livssituation.

Boendemiljön ska ge möjlighet till trygg och meningsfull tillvaro. Omvårdnadspersonal finns tillgängliga på boendena dygnet runt. De har ett vardagsrehabiliterande arbetssätt och tar hänsyn till de boendes självbestämmande och integritet. Arbetet ska genomsyras av helhetssyn, respekt och engagemang.

Lägenheterna på kommunens särskilda boenden hyrs ut av Bergs hyreshus.

Dalsätra

Dalsätra är ett särskilt boende beläget i Myrviken med närhet till naturen och gångavstånd till affärer och busshållplats.

Här finns 20 lägenheter utrustade med pentry, torktumlare och tvättmaskin. Lägenheterna är uppdelade på två avdelningar, Anemonen och Blåklockan. Boendet har gemensamhetsutrymmen både inne och ute, där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter.

Vid inflyttning

Lägenheten är omöblerad, så den boende behöver ta med sig möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd samt övriga tillhörigheter som behövs i vardagen. Vid inflyttning på Dalsätra utses en av personalen till fast omsorgskontakt. Omsorgskontakten har i uppdrag att hjälpa den boende med kontakter, inköp eller andra former av önskemål.

I nära anslutning till inflyttningen träffas personal och den boende och går igenom behov och önskemål.

Måltider

Alla måltider tillagas i det gemensamma köket på Dalsätra. Dessa serveras utifrån önskemål i gemensam matsal eller i den egna lägenheten.

Vård och omsorg

På Dalsätra finns omvårdnadspersonal dygnet runt, samt tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut vid behov.

Hitta hit

Dalsätravägen 6a, 839 24 Oviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Enhetschef Dalsätra och Fjällglimten
Tel: 0687-164 11

Personal Fjällglimten
Tel: 0687 - 164 13

Personal Dalsätra
Tel: 0687 - 164 12

Myltblomman

Myltblomman är ett äldreboende beläget i Svenstavik, med närhet till fina naturområden och Svenstaån precis nedanför boendet. Det är gångavstånd till mataffär, apotek, hälsocentral och busshållplats.

Här finns 22 lägenheter utrustade med pentry, torktumlare och tvättmaskin. Lägenheterna är uppdelade på tre avdelningar, Blåbär, Lingon och Rönnbär. Boendet har gemensamhetsutrymmen både inne och ute där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter.

När du flyttar hit

Lägenheten är omöblerad, så den boende behöver ta med sig möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd samt övriga tillhörigheter som behövs i vardagen. Vid inflyttning på Myltblomman utses en av personalen till fast omsorgskontakt. Omsorgskontakten har i uppdrag att hjälpa den boende med kontakter, inköp eller andra former av önskemål.

I nära anslutning till inflyttningen träffas personal och den boende och genomför en planering utifrån behov och önskemål.

Måltiderna

Alla måltider tillagas i Bergsgården kök i angränsande byggnad. Dessa serveras utifrån önskemål i gemensam matsal eller i den egna lägenheten.

Vård och omsorg

På Myltblomman finns omvårdnadspersonal dygnet runt, samt tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut vid behov.

Hitta hit

Vallmovägen 8, 840 40 Svenstavik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Enhetschef Myltblomman
Tel: 0687-169 70

Personal Myltblomman
Tel: 0687 - 164 42

Tallgläntan

Tallgläntan är ett äldreboende beläget centralt i Hackås, med närhet till naturen och med gångavstånd till busshållplats.

Här finns 19 lägenheter utrustade med pentry, torktumlare och tvättmaskin. Lägenheterna är uppdelade på två avdelningar, Blåsippan och Gulsippan. Boendet har gemensamhetsutrymmen både inne och ute där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter.

När du flyttar hit

Lägenheten är omöblerad, så den boende behöver ta med sig möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd samt övriga tillhörigheter som behövs i vardagen. Vid inflyttning på Tallgläntan utses en av personalen till fast omsorgskontakt. Omsorgskontakten har i uppdrag att hjälpa den boende med kontakter, inköp eller andra former av önskemål.

I nära anslutning till inflyttningen träffas personal och den boende och genomför en planering utifrån behov och önskemål.

Måltiderna

Alla måltider tillagas i det gemensamma köket på Tallgläntan. Dessa serveras utifrån önskemål i gemensam matsal eller i den egna lägenheten.

Vård och omsorg

På Tallgläntan finns omvårdnadspersonal dygnet runt, samt tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut vid behov.

Hitta hit

Hovslidenvägen 11, 830 23 Hackås Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Enhetschef Gulsippan och Blåsippan
0687 - 161 79

Avdelning Gulsippan
Tel: 0687 - 162 46

Avdelning Blåsippan
Tel: 0687 - 162 47

Treklövern

Treklövern är ett äldreboende beläget centralt i Åsarna, med närhet till naturen, gångavstånd till affärer och busshållplats.

Här finns 15 lägenheter som är utrustade med pentry och badrum, lägenheterna är uppdelade på två avdelningar, Anemonen och Blåklockan. Boendet har gemensamhetsutrymmen både inne och ute där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter.

När du flyttar hit

Lägenheten är omöblerad, så den boende behöver ta med sig möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd samt övriga tillhörigheter som behövs i vardagen. Vid inflyttning på Treklövern utses en av personalen till fast omsorgskontakt. Omsorgskontakten har i uppdrag att hjälpa den boende med kontakter, inköp eller andra former av önskemål.

I nära anslutning till inflyttningen träffas personal och den boende och genomför en planering utifrån behov och önskemål.

Måltiderna

Alla måltider tillagas i det gemensamma köket på Treklövern. Dessa serveras utifrån önskemål i gemensam matsal eller i den egna lägenheten.

Vård och omsorg

På Treklöverm finns omvårdnadspersonal dygnet runt, samt tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut vid behov.

Hitta hit

Byvägen 30, 840 31 Åsarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Enhetschef Anemonen och Blåklockan
Tel: 0687-164 87

Avdelning Anemonen
Tel: 0687 - 164 82

Avdelning Blåklockan
Tel: 0687 - 164 80

Östgärde

Östgärde är ett äldreboende beläget i Rätan med närhet till naturen samt gångavstånd till mataffär och busshållplats.

Här finns 19 lägenheter som är utrustade med pentry och badrum, lägenheterna är uppdelade på två avdelningar, Brunkullan och Lyckebo. Boendet har gemensamhetsutrymmen både inne och ute, där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter.

När du flyttar hit

Lägenheten är omöblerad, så den boende behöver ta med sig möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd samt övriga tillhörigheter som behövs i vardagen. Vid inflyttning på Östgärde utses en av personalen till fast omsorgskontakt. Omsorgskontakten har i uppdrag att hjälpa den boende med kontakter, inköp eller andra former av önskemål.

I nära anslutning till inflyttningen träffas personal och den boende och genomför en planering utifrån behov och önskemål.

Måltiderna

Alla måltider tillagas i det gemensamma köket på Östgärde. Dessa serveras utifrån önskemål i gemensam matsal eller i den egna lägenheten.

Vård och omsorg

På Östgärde finns omvårdnadspersonal dygnet runt, samt tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut vid behov.

Hitta hit

Sjövägen 34, 840 30 Rätan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Enhetschef Brunkulla och Lyckebo
0687 - 164 65

Avdelning Brunkulla
Tel: 0687 - 164 66

Avdelning Lyckebo
Tel: 0687 - 164 67