Grundskolor a-ö

 • Hackås skola

  Hackås skola ligger i norra delen av Bergs kommun ca 4 mil från Östersund. Skolan omfattas av ungefär 75 elever i förskoleklass, fritidshem och grundskolan åk 1-6. Skolan ligger i en vacker miljö med en underbar utsikt över Oviksfjällen och Storsjön.

 • Klövsjö skola

  Skolan i Klövsjö är en liten skola i en genuin fjällby med levande fäbodar. Skolan ligger belägen i en bergssluttning med närhet till sjö, skog och fjäll. Skolan är en byggd på 30-talet och har sedan utökats med bland annat idrottshall med klättervägg.

 • Kövra byskola

  Kövra byskola omfattar förskola, Fkl-6 samt fritidshem och är en fristående förskola, det vill säga drivs inte av kommunen.

 • Ljungdalens skola

  Ljungdalens skola är en liten skola i fjällmiljö. Helags är ett naturligt utflyktsmål för våra elever och besökare. Skolan har ca 15 elever från F-6.

 • Myrvikens skola

  Skolan består av fritidshem, förskoleklass och grundskola åk 1-9. Vi har idag ca 190 elever och skolan ligger i Myrviken med närhet till skidspår, Storsjön, friluftsområde, allaktivitetshall, idrottsarena med konstgräs och Oviksfjällen.

 • Rätans skola

  Rätans skola ligger i södra delen av Bergs kommun, Jämtland. Skolan omfattas av förskoleklass, grundskola åk 1-6 och fritidshem. I samma byggnad finns även ortens förskola i nyrenoverade lokaler och med passande utemiljö för de små.

 • Svenstaviks skola

  Skolan är centralt belägen i Svenstavik. Närhet finns till skidspår, vatten, fotbollsplan, friluftsområde, badhus, ishall, skolskog samt fjäll. Skolan arbetar med äng, skog och fjäll som en röd tråd som följer våra elever från skolstart och avslutas med en vintertur till Helags där eleverna får stor användning för sina inhämtade kunskaper.

 • Åsarnas skola

  Skolan är belägen i kommunens södra del där E45 korsar Ljungan. Skolan är en F-6 skola med barn från byarna Åsarna, Storhallen, Brånan, Gällnäskrogen, Kvarnsjö, Lillsved, Nästeln och Skålan. Antalet elever har under senaste åren varit mellan 40 och 50.